Är tandblekning farligt?

 

Idag är det många som väljer att bleka tänderna och en fråga som ofta återkommer är om det är farligt. Det finns faktiskt flera svar på den frågan och för att reda ut det lite mer så får vi försöka bena ut vad som är farligt och vad som är ofarligt när man vill ha bäst tandblekning hemma. 

Huskurer eller inte?

Huskurer är ofta bra, och saker som våra förfäder testat i många år. De är ofarliga för det mesta. Just när det gäller tandblekning så är det en ganska modern företeelse så därför är huskurerna inte alltid de bästa. Saker du bör undvika är:

  • Bakpulver: Att blanda bakpulver med vatten så det blir en slipmassa kommer att göra dina tänder vita och fina. Det kommer också att slipa bort emaljen på tänderna! Resultatet blir genomskinliga tänder som lätt går sönder. 
  • Syra: Det finns de som rekommenderar ättiksyra, citronsyra och andra syror vi har i hemmet. Undvik dem! De kan skada både munhålan, tänder och svalg! 

Huskurer vi rekommenderat tidigare är avokado och till och med aska. De slipar tänderna mer försiktigt. Bästa tandblekning hemma får du genom att köpa färdiga produkter som är gjorda för ändamålet. De är testade i flera omgångar och är godkända att använda i munnen. Du kan läsa mer om det på https://tandblekningdirekt.se/ där de också förklarar mer ingående hur man gör för att få fina vita tänder utan att det är farligt för hälsan. 

28 May 2021