Vad är kollagen bra för?

 

Ungdomens källa är något som människor letat efter i århundraden. Inte för att nödvändigtvis få ett evigt liv men för att hålla både kropp och utseende ung så länge som möjligt. Nu har ingen funnit den källan, men det hindrar ju inte att vi gör vad vi kan för att hålla oss unga och fräscha. 

Med hjälp av olika lotioner, tillskott och mineraler kan vi faktiskt hjälpa kroppen att behålla sin ungdomliga lyster. Ett ämne som är lite underskattat är kollagen, som också är det ämne jag tänkte berätta lite mer om idag. 

Finns naturligt i våra kroppar

Kollagen är ett ämne som vi har i kroppen och det kan mest liknas vid ett slags lim, eller cement. Det är viktiga byggstenar som håller ihop allt eftersom det ger både stadga, struktur och elasticitet till huden, skelettet och brosket som finns i oss alla. 

Det har dessutom visat sig att det är bra att tillföra extra kollagen vid artros. Det hjälper kroppen att laga de skyddande broskdelarna så att sjukdomen lindras avsevärt. 

Om du vill tillföra kollagen till kroppen som ett tillskott, läs mer i Healthwell collagen recension, så är det bästa att göra det innan du går och lägger dig. Kollagen tas nämligen upp av kroppen medan man sover. 

Det finns dessvärre ingen möjlighet att framställa kollagen utan animalier så är du vegan kan du i dagsläget inte använda kollagen som kosttillskott. 

26 Jan 2023