Bleka tänderna på naturligt sätt

 

Det finns idag flera produkter som man kan använda om man vill bleka sina tänder. En sida jämför olika alternativ, gå till deras sida här. Dock finns det även naturliga sätt att bleka tänderna på. Sedan är det bra att även tänka på vad man äter och dricker. Saker som gärna ger fläckar på tänderna är  kaffe, te eller läsk. Lika illa är det att röka eller ha en dålig munhygien. Syra från vissa livsmedel kan också skada tänderna på vissa sätt. Att äta kött, mejeriprodukter, ägg, citrusfrukter, raffinerat socker, öl, konstgjorda sötningsmedel, drycker med kolsyra eller vegetabiliska oljor förvärrar situationen. Men, sedan så finns det livsmedel som är bra då de kan göra dina tänder vitare. Det är bland annat frukter och grönsaker, såsom päron, äpplen, morötter, pepparfrukter, blomkål, sallad, broccoli och spenat.

Saker hemma som kan göra tänderna vitare

Det finns flera knep som sägs göra tänderna vitare. Bland annat att ta insidan av ett apelsinskal och gnugga mot tänderna i 45 sekunder. Du kan även skapa  kräm av jordgubb och bikarbonat. Jordgubbarna fungerar som ett naturligt vitgörande medel. Allt du behöver göra är att krossa bären och blanda dem med den andra ingrediensen. Applicera på dina tänder och låt det sitta i 20 minuter innan du sköljer. Vänta i ytterligare 30 minuter och borsta sedan som normalt. Bör max använda en gång per vecka.

Andra bra tips:

  • Ät en skiva papaya om dagen tillsammans med ett äpple. Dessa frukter är utmärkta för att stärka tandköttet och samtidigt göra dina tänder vitare.
  • Gnugga en bit träaska på din tandborste och tvätta sedan av den med varmt vatten. Borsta sedan som normalt med borsten.
  • Lägg två matskedar salviablad i 25 centiliter kokande vatten. Låt det svalna och använd det sedan som för att skölja munnen efter varje måltid. Du kan även tugga ett blad efter att ha ätit.
12 Dec 2020