Håll dina sminkborstar rena

 

Det är extremt viktigt att du ser till att hålla ditt smink, din necessär och dina sminkborstar rena. Det för att undvika bakterier samt att de håller längre. Lika viktigt är det göra en grundlig flyttstädning, men det kan du anlita en städfirma att utföra. Göra rent dina sminkborstar, det får du göra själv. 

Tvätta dina sminkborstar

Du bör då och då tvätta dina sminkborstar. Det kan du göra enkelt med schampo, diskmedel eller en hård tvål. Gör bara rent borsten, inte skaftet. De kan du istället torka av med en våtservett. Se till att de får torka ordentligt efter du tvättat dem. 

Om du använder dina borstar ofta, till bland annat cremebaserade produkter, så bör du tvätta dina penslar minst en gång i veckan. Använder du dem sällan, till mineralbaserade produkter så räcker det att tvätta dem 1-2 gånger per månad.

Göra rent sminksvampar

Sminksvampar kan dra till sig mycket produkt och blir oftast inte helt rena. Du bör kanske överväga att byta ut dem då och då istället. Du kan dock förlänga livslängden på dem. Det genom att göra rent dem med tvål. 

Sminkpaletter

Det är inte ovanlig att sminkpaletter blir smutsiga med tiden. Oftast räcker det bra att torka av paletterna med en våtservett eller handduk, men ibland fungerar det inte för alla typer av sminkrester. Du kan då använda dig av en bomullsrondell fuktad med rengöringsalkohol och stryk på större ytor. Tops kan du använda för de mindre ytorna. 

15 Apr 2021