Hur funkar det med fillers?

 

Funderar du på detta med fillers? Vad det är och hur det fungerar och kanske du även letar tips om smink och fillers? Fillers i sig är ett konstgjort ämne. Det sprutas in i huden för att forma, för att förändra eller för att föryngra. Det är ett brett användningsområde detta har. Det som är vanligast att man gör med fillers är att ha det i ögonregionen, göra näskorrekttion, förstora läpparna, ha det i hakan eller för att förstärka käkben samt korrigera ojämnheter och ärr.

Skillnad på botox och fillers?

Det är många som funderar på om det är skillnad mellan botox och fillers eller vilket av dem som är bäst att välja. En filler är för att fylla ut och skapa volym. Den används för att bygga upp, förstärka och förändra form. Botox däremot är ett ämne som är muskelavslappnande. Man sprutar oftast in det i muskler som orsakar rynkor. Vanligtvis då i pannan, mellan ögonen och i utkanten av ögonen. Botox fyller alltså inte ut något.

Filler eller fett?

Det är möjligt att använda sitt eget fett från kroppen som filler, men det finns skillnader i behandlingsform kring detta. En vanlig filler är en konstgjord gelé och ger dig ett resultat som är tillfälligt. Om du gör en fettinjektion så är det samma som transplantation av fett. Man flyttar då fett som hämtas genom fettsugning som man sedan sprutar in. En fettransplantation ger permanent resultat, men är dyrare eftersom att det är mer omfattande.

Hur känns det efter en behandling med fillers?

Det är en ganska enkel behandling med filler. Det du får är ett par sticksår och en del svullnad men det går fort över. Direkt efter kan du känna lite smärta, ha svullnad samt lite blåmärken. Det kan även kännas lite bortdomnat samt att huden kan bli röd och irriterad. Det går bort på ett par dagar. Resultatet håller i cirka 3-18 månader.

När det gäller smink och fillers så vänta 24 timmar efter din behandling innan du sminkar dig igen, det för att undvika infektioner då du har små sticksår direkt efter. 

14 Jun 2020